Rolling Stone veroordeeld in zaak over ingetrokken artikel

Het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone moet ongeveer 2,7 miljoen euro betalen aan de decaan van de Universiteit van Virginia. Nicole Eramo stapte naar de rechter na de publicatie van een bericht over een groepsverkrachting op de campus. Rolling Stone trok het artikel vorig jaar in, toen bleek dat er geen bewijs was voor de groepsverkrachting.
AFP or licensors

Een journalist van het Amerikaanse blad Rolling Stone en het blad zelf zijn veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 2,7 mijloen euro aan een voormalige decaan van de Universiteit van Virginia.

Rolling Stone publiceerde vorig jaar een controversieel artikel over een groepsverkrachting op de campus van de universiteit. De toenmalige decaan Nicole Eramo werd onverschilligheid toegeschreven.

Niet veel later moest Rolling Stone het artikel intrekken. Het onderzoek naar de zaak had geen enkel bewijs opgeleverd en de journalist die het stuk had geschreven had grote fouten gemaakt.

Verschillende partijen stapten naar de rechter voor een schadevergoeding. Vorige week werd Rolling Stone veroordeeld voor smaad. Nu heeft een rechter 2,7 miljoen euro schadevergoeding toegekend aan de voormalige decaan van de universiteit.

Op dit ogenblik loopt nog een gelijkaardige rechtszaak van een studentenvereniging tegen Rolling Stone. Die vereniging eist een schadevergoeding van bijna 20 miljoen euro voor geleden schade.

Meest gelezen