Sekspartner voor "linkshuizige" slak Jeremy gevonden

Geen leven in eenzaamheid meer voor Jeremy, de "linkshuizige" slak. Enkele weken geleden lanceerde slakkenexpert Angus Davison, verbonden aan de universiteit van Nottingham, een oproep om voor de uiterst zeldzame slak Jeremy, wiens lijn op de schelp in tegenwijzerzin loopt, een partner te vinden om mee te seksen. Iets wat met een normaal "rechtshuizige" slak niet lukt, omdat hun geslachtsorganen ten opzichte van elkaar op de verkeerde plaats staan. Intussen zijn 2 "linkshuizige" slakken gevonden, Lefty en Tomeu.
usage worldwide

Dr. Davison gaf meer uitleg op BBC Radio en op nieuwswebsite The Telegraph: "We hebben veel geluk gehad. We hebben namelijk niet één, maar twee "linkshuizige" slakken gevonden. Door mensen die wisten waar ze naar op zoek waren, met oog voor detail. Eentje is van hier, uit Ipswich, maar de andere bevindt zich nog in Mallorca, bij een slakkenhandelaar. Hij zorgde er dus voor dat ze niet in de kookpot belandde."

"Hopelijk heeft hij genoeg energie opgedaan"

Momenteel probeert Jeremy het dus met Lefty, de slak die Jade Melton een jaar geleden opmerkte toen die een boom opklom. Melton heeft intussen een uitgebreide slakkencollectie van een 300-tal slakken, die ze haar huisdieren noemt.

Melton: "Er zijn al een paar duidelijke tekenen geweest dat beide slakken met elkaar flirten. Dat doen ze door met hun lichamen over elkaar te kronkelen en elkaar zo goed mogelijk aan te voelen. Erg hoopvol. Jeremy heeft de afgelopen avond ook al goed gegeten, waardoor hij genoeg energie heeft om iets in beweging te krijgen."

Davison: "Meer dan waarschijnlijk zullen de afstammelingen van beide slakken "rechtshuizig" zijn. Maar dat betekent niet dat bij een volgende generatie niet opnieuw een "linkshuizige" nazaat zich aanmeldt. Dat is belangrijk voor ons onderzoek naar de erfelijkheidsfactoren bij slakken. Die resultaten kunnen dan weer gebruikt worden in het kader van genetisch onderzoek bij mensen."

Meest gelezen