SportsDirect.com sluit winkels in Hasselt en Luik

De sportartikelenketen SportsDirect.com gaat in ons land twee van zijn 41 winkels sluiten. Het gaat om de winkels in Hasselt en Luik. 27 werknemers zullen hun baan verliezen, 16 in Hasselt en 11 in Luik.

De Britse keten SportsDirect.com telt 41 winkels in België, waarvan 18 in Vlaanderen, 18 in Wallonië en vijf in Brussel.

De administratieve en aankoopdiensten werden drie jaar geleden al gecentraliseerd in het Verenigd Koninkrijk, zegt Jalil Bourhidane van de Franstalige christelijke vakbond CNE Commerce. Puur Britse producten, zoals truitjes van Engelse voetbalclubs uit de lagere divisies vonden zo ook hun weg naar de Belgische winkels. Die winkels noteerden daardoor rode cijfers.

Intussen werd voor België een nieuwe topman aangesteld, en sindsdien is de situatie erop verbeterd. Toch ondervinden sommige winkels nog altijd moeilijkheden. Het nieuws over Hasselt was voor Bourhidane dan ook geen grote verrassing. Dat ook Luik Médiacité sluit, verrast hem wel. De verkoopcijfers waren er niet slecht en de winkel bevindt zich in een in 2009 geopend winkelcentrum.

De vakbond heeft de directie om een garantie gevraagd over de toekomst van de andere vestigingen. Op 17 november is een normale ondernemingsraad gepland.

Meest gelezen