Textielbedrijf Beaulieu sluit akkoord met de fiscus

Het textielbedrijf Beaulieu International Group heeft een overeenkomst gesloten met de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI). Dat heeft het bedrijf vanavond zelf gemeld. Na onderhandelingen werd tot "een voor beide partijen evenwichtig akkoord" gekomen, zo werd gezegd. Over de inhoud van het akkoord wordt niets vrijgegeven.
BELGA/WAEM

Beaulieu zegt in een mededeling dat de overeenkomst "een uiting van de wil van het bestuur van de groep is om het verleden definitief achter zich te laten en zich ten volle te richten op de toekomst". "Het is bovendien een krachtig signaal rond de ambities van de groep en goed voor het vertrouwen van de medewerkers, de klanten, de leveranciers en andere stakeholders", zo staat in de mededeling.

De overeenkomst zou de weg vrijmaken om ook met het parket een dading te sluiten en zo een strafproces te vermijden.

Beaulieu International Group kan en zal over de inhoudelijke aspecten van dit akkoord verder niet communiceren, luidt het nog.

Beaulieu en de stichtende familie De Clerck hebben jarenlang overhoop gelegen met de fiscus omdat ze belastingen ontdoken hadden. Sommige leden van de familie De Clerck hebben met hun bedrijf eerder al een akkoord gemaakt met de belastingen. Nu wil dus ook de overkoepelende groep een streep trekken onder het verleden.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) kan niet reageren op individuele dossiers, zo werd vandaag gezegd op zijn kabinet.

Meest gelezen