Van Samang: "Ik ben iedereen die mijn plaatjes koopt zeer dankbaar"

#stanisvaniedereen. Met die opvallende hashtag heeft Stan Van Samang zijn nieuw album gelanceerd. "Ik ben de mensen die mijn plaatje kopen en naar mijn concert komen gewoon heel dankbaar", zegt hij in "Van Gils & Gasten".

Het gaat behoorlijk hard voor Stan Van Samang. Na zijn passage in de Lotto Arena vorig jaar is hij dit najaar drie keer te zien in het Sportpaleis. Eind vorige week kwam bovendien zijn nieuw album uit, waar al meer dan 15.000 exemplaren van waren verkocht nog voor het in de rekken lag.

De lancering van het album heeft ook een hashtag meegekregen: #stanisvaniedereen. "Ik ben de mensen die mijn plaatje kopen heel dankbaar", zegt de zanger in "Van Gils & Gasten". "Ik heb het gevoel dat ik iedereen iets verschuldigd ben, al is dat misschien een te groot woord. Hoe dan ook is een zanger niet veel zonder fans en mensen die naar zijn concert komen."

Ter promotie van zijn nieuwe album haalde Van Samang ook het team achter hem voor de camera. Naast onder meer de styliste, regisseur, muzikant en manager komen ook zijn mama en papa aan bod. "Toen ik ooit thuiskwam en zei dat ik naar Studio Herman Teirlinck wilde, was het niet mijn beste dag. Ze vonden het een toffe hobby, maar niet iets om als job uit te oefenen. Toch hebben ze mij altijd gesteund en doen ze dat nog steeds."

"Little moon rises"

In onderstaand fragment ziet u de ouders van Van Samang. De twee mogen dan wel enthousiast meelippen, de stemmen die u hoort zijn van hun zoon en Sarah Bettens.

Meest gelezen