Van Spanje tot Jupiter: deze Amerikaanse beroemdheden vluchten als Trump wint

Verschillende Amerikaanse beroemdheden hebben de laatste maanden, weken en dagen aangekondigd dat ze naar het buitenland verhuizen als Donald Trump de presidentsverkiezingen wint. Een overzicht.

Het gebeurt bij elke presidentsverkiezing in de VS: beroemdheden die zweren dat ze het land zullen verlaten als hun kandidaat niet wint. Ook deze keer is dat niet anders, zo merkt de Amerikaanse nieuwszender CNN op.

Zangeres Cher haat Trump blijkbaar zo erg dat geen enkele plek op aarde ver genoeg van hem verwijderd is. Ze is daarom van plan naar Jupiter te verhuizen als hij wint, zo verklaarde ze enkele maanden geleden al op Twitter:

Acteur Bryan Cranston, bekend van "Breaking bad", kiest voor Vancouver in Canada als Trump het Witte Huis haalt. Dat heeft hij in een podcast gezegd. "Ik zou zeker verhuizen", stelde hij. "Ik kan het me niet voorstellen dat het echt gebeurt. Ik hoop van niet."

Ook actrice Lena Dunham mikt op deze stad als nieuwe thuis indien Trump wint, zo zei ze in april op de Matrix Awards. "Ik ken een prachtige stek in Vancouver. Van daaruit kan ik al mijn werk doen."

Comedienne Amy Schumer heeft zonniger oorden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan voor ogen. Zij wil naar Spanje verkassen als Trump wint, zo zei ze in september in een interview.

Zangeres Barbra Streisand is nog in dubio. Eind augustus liet ze in de Australische versie van "60 minutes" verstaan dat ze twijfelt tussen Australië en Canada als nieuwe thuis indien Trump president wordt.

Meest gelezen