Verdachte aangehouden voor vechtpartij waarbij tegenstrever ogen verloor

Het parket heeft een verdachte aangehouden die verdacht wordt van de vechtpartij in Elsene waarbij een 33-jarige man zijn beide ogen verloor. De feiten gebeurden zaterdagnacht. De verdachte en het slachtoffer zouden eerder die dag een verhitte discussie gehad hebben over de politieke toestand in Djibouti.
Archieffoto

"De Brusselse lokale politie werd zondagochtend omstreeks 3 uur opgeroepen omdat er op het Marsveldplein in Elsene een man lag die zwaargewond was aan het hoofd", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Ter plekke bleek dat beide ogen van het slachtoffer uitgestoken waren. De ogen en een lemmet werden in de buurt teruggevonden terwijl het slachtoffer naar het ziekenhuis werd gebracht."

Uit de eerste onderzoeken bleek dat het slachtoffer het eerder op de dag om politieke en culturele redenen aan de stok had gekregen met een andere, Nederlandse man van Afrikaanse origine. Die kon zondagnamiddag rond 14.50 uur opgepakt worden toen een politiepatrouille een interventie deed in een ander ziekenhuis en hem daar bij toeval aantrof. De man liet er zich verzorgen voor zijn eigen verwondingen. Bij zijn ondervraging bekende de 32-jarige man dat hij met het slachtoffer gevochten had, maar kon niet met zekerheid bevestigen dat hij diens ogen had uitgestoken. Geen van beiden stond al gekend bij het gerecht.

De Nederlander zal zich nu moeten verantwoorden voor foltering, onmenselijke behandeling en vrijwillige slagen en verwondingen, met de verzwarende omstandigheid van permanente werkonbekwaamheid en het verlies van een orgaan. Er is een psychiatrisch onderzoek bevolen.

Meest gelezen