Vijf dingen die u graag weet over de nieuwe vlam van Harry

Meghan Markle heet ze. Het nieuws slaat in als een bom. Maar ze is wel degelijk de kersverse liefde van prins Harry. De Britse pers had weliswaar de primeur van de relatie, maar twijfelde sterk. Past een Amerikaanse actrice wel in koninklijke kringen? Was dit niet de zoveelste verovering -en dan nog een donkerharige- van rebel Harry? Niet dus. Wie is Meghan Markle eigenlijk?
Josiah Kamau

Blanke vader, zwarte moeder

  • Meghan Markle is geboren in Los Angeles op 4 augustus 1981 en heeft een blanke vader met Nederlandse en Ierse voorouders. Hij werkt als lichttechnicus in Hollywood. Haar moeder is een Afro-Amerikaanse en geeft yogales. Yoga is trouwens een van de lievelingshobby's van Markle.

Stijlvolle Rachel Zane

  • Meghan Markle is bij het grote publiek in de VS bekend als actrice. Ze speelt de rol van stijlvolle Rachel Zane in de advocatenserie "Suits". Markle deed menig kijker al even blozen met een stomende scène in "Suits".

Getrouwd en gescheiden

  • Meghan Markle is een gescheiden vrouw. Ze trouwde in 2011 met de succesvolle filmproducent Trevor Engelson (40). Het huwelijk hield 20 maanden stand.
©2011 CelebrityPhoto.com. All Rights Reserved

Tweet frequent

  • Meghan Markle is erg actief op sociale media. Ze zit op Twitter en op Instagram waarop ze vooral foto's post van de gezonde levensstijl die ze erop nahoudt en de cultuur die ze in andere -zonnige- landen opsnuift. Ze wist via sociale media ook de aandacht van de Britse pers te vangen, want ze insinueerde een keer dat ze een prachtige tijd in Londen (en dus bij/met Harry) beleefde.

In trui en jeans van vriend

  • Meghan Markle heeft als actrice al heel wat interviews gegeven. Ze weet dus hoe om te gaan met de pers. Hier een paar quotes:

 

"Wanneer ik uitga, is dat een halfuurtje in de badkamer en dan naar buiten. Ik wil gewoon plezier maken."

"Voor mijn acteerjob moet ik me vaak optutten, dus het is thuis dan eens aangenaam om gewoon in de trui en jeans van mijn vriend rond te lopen."

"Ik wist altijd al dat ik graag wilde acteren, maar ik haatte het idee dat het een cliché werd (een meisje uit Los Angeles dat actrice wil worden). Ik wilde meer, en ik heb altijd interesse gehad in politiek... dus ik volgde een theateropleiding en internationale betrekkingen." 

"Gedurende tien jaar heb ik elke dag ná school naar de serie "Married...with children" gekeken."

United Archives/IFTN

Meest gelezen