"Hillary is nog niet verdwenen !"

John Podesta, de campagneleider van Hillary Clinton, heeft de aanhangers van Hillary Clinton kort toegesproken. Volgens hem is de strijd nog niet gestreden. "Hillary heeft schitterend werk geleverd en ze is nog niet weg", aldus Podesta die haar aanhangers bedankte en naar huis stuurde om uit te rusten. "Morgen weten we meer." Clinton zelf heeft intussen in een telefoontje met Trump haar nederlaag toegegeven.

Podesta verscheen kort op het podium in het verzamelpunt van de Democraten, maar het was niet om de zo goed als zekere nederlaag van Clinton toe te geven. "Ik weet dat jullie hier al lang zijn. Het is een lange nacht geweest en het was een lange campagne. Maar we kunnen toch nog wat langer wachten, niet? Ze zijn nog steeds aan het tellen en elke stem moet meetellen."

"In veel staten is het te nipt, dus we zullen vanavond niets meer te zeggen hebben. Luister naar mij, jullie zouden naar huis moeten gaan, gaan slapen. Morgen weten we meer."

"Ik wil dat iedere aanwezige hier en elke aanhanger in het land weet dat jullie stemmen en enthousiasme zoveel betekenen voor haar en voor ons allemaal. We zijn zo trots op jullie en we zijn zo trots op haar. Ze heeft fantastisch werk geleverd en ze is nog niet weg. Bedankt om haar te steunen, ze is er altijd voor jullie geweest."

"Goeienacht, we zullen meer te zeggen hebben morgen. Laten we de stemmen tellen en het werk afmaken!"

Clinton geeft nederlaag toe in telefoontje met Trump

Podesta wou de nederlaag nog niet toegeven, maar volgens de Amerikaanse nieuwszenders CNN en ABC News heeft Clinton zelf dat inmiddels wel gedaan in een telefoontje met haar tegenstrever Donald Trump. Ook Trump zelf bevestigde dat Hillary Clinton hem gefeliciteerd had met zijn overwinning.

Meest gelezen