"Hoop dat Trump de veiligheid blijft waarborgen in het kader van de NAVO"

Onze premier Charles Michel (MR) heeft Donald Trump gefeliciteerd met zijn overwinning bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. "Ik hoop dat België en de Verenigde Staten dezelfde waarden van vrijheid en tolerantie zullen blijven verdedigen."

Michel noemt de afgelopen verkiezingen "bijzonder". "Het Amerikaanse volk heeft gesproken." Hij wenst Trump verder succes in "de uitoefening van die hoge functie".

"Ik uit de wens dat u een verenigende president zal zijn die openstaat voor een respectvolle dialoog", gaat Michel verder. "Ik hoop dat België en de Verenigde Staten dezelfde waarden van vrijheid en tolerantie zullen blijven verdedigen."

Michel merkt vervolgens op dat er Trump veel uitdagingen te wachten staan. "In het bijzonder de internationale strijd tegen terrorisme en radicalisering, de klimaatsverandering en een beleid voor een duurzame economische groei. De verwachtingen van de mensen zijn hooggespannen".

Hij hoopt dan ook dat Trump "steun zal blijven geven aan het Europese project en mede de veiligheid blijft waarborgen in het kader van de NAVO". Onze premier bedankt ook nog president Barack Obama voor de goede samenwerking van de afgelopen jaren.

Meest gelezen