Bedrukte gezichten en boe-geroep op verkiezingsevent Clinton

In het Javits Center in New York, waar de aanhangers van de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton verzamelen, heerst een bedrukte sfeer nu blijkt dat Trump het veel beter doet dan verwacht.
AFP or licensors

In het Javits Center heerste een uitgelaten, ontspannen sfeer aan het begin van de avond. Die sloeg helemaal om toen Trump verschillende strijdstaten, zoals Florida en North Carolina op zijn naam kon schrijven. Dat ook de staten Michigan en Wisonsin naar Trump zouden gaan, hadden ze helemaal niet verwacht.

"Veel aanhangers lijken er niet meer in te geloven dat ze kan winnen en zijn dan ook de zaal aan het verlaten. Voor de Amerikanen die hier aanwezig zijn, lijkt het een nachtmerrie te worden", vertelt VRT-journalist Tom Van de Weghe die in het Javits Center is. "Ik zie hier allemaal bedrukte gezichten en hoor veel boe-geroep."

Clinton zelf zit met haar gezin en team in een hotel in de buurt. "Ze heeft er geschreven aan haar overwinnings- én nederlaagspeech. Het ziet ernaar uit dat ze die laatste zal moeten gaan houden", zegt Van de Weghe. "Ze zal dit nooit hebben verwacht en samen met haar heel wat mensen."

AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen