Bpost ziet brievenpost verder afglijden

Bpost heeft in het derde kwartaal 2,3 procent minder omzet gerealiseerd. De stijgende omzet van pakjesdiensten volstond niet om het dalende volume van gewone brievenpost te compenseren, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van het Belgische postbedrijf, dat aast op zijn Nederlandse sectorgenoot PostNL.

De omzet in het derde kwartaal bedroeg 538,1 miljoen euro: een daling met 2,3 procent tegenover vorig jaar. Dat is ook minder dan analisten hadden verwacht.

De onderliggende volumedaling bij de traditionele binnenlandse post bedroeg 5,9 procent. De volumegroei bij de pakjesactiviteiten in het derde kwartaal bedroeg 12,7 procent. Bpost kan volop profiteren van het enorme succes van e-commerce en particulieren die steeds meer pakjes rondsturen.

De genormaliseerde ebitda-winst (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) bedroeg 110,1 miljoen euro: 3,4 procent minder dan een jaar eerder. Onder de streep hield bpost 60,8 miljoen euro over in het derde kwartaal.

Bpost - dat in het kwartaalrapport niet rept over PostNL - verwacht voor het volledige jaar op zijn minst dezelfde bedrijfsresultaten te kunnen behalen als vorig jaar en ook op zijn minst hetzelfde dividend te kunnen uitkeren.

Meest gelezen