Farmagigant Pfizer brengt deel Britse activiteiten over naar België

Farmagigant Pfizer gaat een Britse vestiging met 270 werknemers sluiten. De activiteiten zullen worden overgebracht naar de veel grotere site in Puurs. Dat schrijft De Tijd. De verhuis zou niets met de Brexit te maken hebben, maar zou kaderen in een wereldwijde herschikking van de activiteiten.

De verpakkings- en distributieafdeling in Havant, nabij de zuidelijke havenstad Portsmouth, gaat tegen 2020 dicht. De site met 270 werknemers verpakt en verstuurt jaarlijks zo'n 100 miljoen dosissen van inspuitbare medicijnen naar andere landen in de hele wereld. Pfizer wil die activiteiten overbrengen naar zijn Belgische site in Puurs. Daar zijn volgens de groep meer mogelijkheden om de toekomstige groei op te vangen.

Puurs is nu al de tweede grootste productievestiging van het Amerikaanse farmabedrijf. De Belgische vestiging is gespecialiseerd in aseptische productie, vaccins en verpakking van geneesmiddelen. Er werken op dit moment 1.950 mensen en er staat nog een honderdtal vacatures open. Hoeveel banen de verhuis vanuit het Verenigd Koninkrijk oplevert, is nog niet bekend, maar een woordvoerster communiceerde aan De Tijd dat de toename "substantieel" is.

De site in Havant - die naar Puurs zal verhuizen - is echter niet de enige Britse vestiging die Pfizer plant te sluiten. De Park Royal site in Londen moet zelfs al tegen de zomer van 2017 dicht. Dat meldt BBC News. Volgens de woordvoerdster zou de infrastructuur verouderd zijn en was het huurcontract net afgelopen. Door de tweede sluiting staan nog eens 100 jobs op de tocht.

Meest gelezen