Kunstcollectie van Bowie onder de hamer in Londen

De grote kunstverzameling van de in januari overleden rockmuzikant David Bowie wordt vanaf donderdag in Londen geveild. Volgens het veilinghuis Sotheby's heeft de collectie van meer dan 350 objecten een minimumwaarde van rond de 15 miljoen euro. Bij de veilingen van donderdagavond (vanaf 19.00 uur) en vrijdag (10.30 uur) wordt op grote belangstelling gerekend van kunstverzamelaars, galerijen, musea en Bowiefans.

David Bowie (1947-2016) overleed op 10 januari, twee dagen na de publicatie van zijn album "Blackstar". Hij stierf op 69-jarige leeftijd in New York aan de gevolgen van kanker.

Voor David Bowie betekende kunst "een onontbeerlijke bron van voedsel". Over zijn indrukwekkende verzameling was weinig bekend.

De belangrijkste werken uit de Bowie-collectie zijn een doek van de in 1931 in Berlijn geboren Brit Frank Auerbach en een van de Amerikaan Jean-Michel Basquiat (1960-1988). Het werk "Air power" van Basquiat is met een minimumprijs van rond de drie miljoen euro het duurste aanbod. Er worden echter ook minder dure kunstobjecten geveild.

Meest gelezen