Michael Moore: "Geef de Democratische Partij terug aan het volk"

De Amerikaanse filmmaker Michael Moore heeft de voorbije weken de overwinning van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump voorspeld. Hij heeft nu vijf aanbevelingen voor de Democraten om die klap te boven te komen. "Maak schoon schip in de partij en bevecht het regime van Trump even hevig als de manier waarop de Republikeinen de voorbije acht jaar tegen Obama ageerden", klinkt het.

De Amerikaanse filmmaker Michael Moore waarschuwde de voorbije weken de optimisten in de Democratische Partij. Hij voorspelde dat de Republikeinse kandidaat Donald Trump de verkiezingen zou winnen omdat hij niet tot het politieke establishment behoort.

Moore verwijt de Democraten ook dat ze de verkeerde presidentskandidaat naar voor geschoven hebben. Hij was een voorstander van de hervormingen die Bernie Sanders voorstelde.

Een uur geleden heeft Moore een to do-lijst van vijf punten voor de Democraten gepubliceerd op Facebook. "Maak schoon schip in de partij en bevecht het regime van Trump even hevig als de manier waarop de Republikeinen de voorbije acht jaar tegen Obama ageerden", klinkt het.

De vijf tips van Moore op een rij

1. Geef de Democratische Partij opnieuw aan de bevolking. Het huidige partijbestuur heeft totaal gefaald.

2. Alle experts, media-adviseurs, peilers en analisten moeten worden ontslagen. Ze weigerden te luisteren naar wat er echt leefde onder de bevolking en waren ziende blind voor de grote kloof die er speelde tussen Washington en de gewone man.

3. Elk lid van de Democratische Partij dat niet bereid is om de komende vier jaar door het vuur te gaan om het regime van de Republikein Donald Trump te bevechten zoals de Republikeinen dat met Obama hebben gedaan, moet worden ontslagen.

4. Iedereen moet stoppen met zeggen dat ze "geschokt" en "verbluft" zijn na de overwinning van Trump. Een groot deel van de Amerikaanse bevolking is jarenlang aan zijn lot overgelaten en eindelijk is de bom gebarsten. Donald Trump zijn overwinning is geen verrassing. Hij was nooit een grap. Hij was een tv-ster die zowel de Republikeinse als de Democratische Partij wou vernietigen en hij is in zijn opzet geslaagd.

5. Zeg aan iedereen vandaag dat Hillary Clinton "de stem van het volk" heeft gewonnen. Ze kreeg meer stemmen dan Donald Trump, maar door het krankzinnige 18e-eeuwse systeem van de kiesmannen is Trump de winnaar. Het kiessysteem moet worden veranderd.

Graag deze aanbevelingen invoeren tegen de middag.

Meest gelezen