Miljonair verdient goed aan overwinning Trump

Rijk, rijker, rijkst. Dan ging wellicht door de gedachten van vastgoedmagnaat Vincent Tchenguiz, toen hij hoorde dat Donald Trump de presidentsverkiezingen in de VS gewonnen had. De Britse multimiljonair met Iraanse roots had immers een gokje gewaagd op de verkiezingen en veel geld durven inzetten op Trump. En dat loonde nu: zijn inzet van 350.000 pond (392.000 euro) wordt aangedikt tot het gigantische bedrag van 1,2 miljoen pond (1.350.000 euro). Het geluk zat deze man dus duidelijk mee.

De 60-jarige Tchenguiz had zijn kansen verdeeld over 2 gokkantoren, Betfair en Spreadex. Met succes, zo vertelde hij op nieuwswebsite Metro: "Het verwondert me dat de wereld zo verbaasd is over Trumps overwinning. Het was toch allemaal niet zo zwart-wit. Maar dat men nu zo gechoqueerd reageert. Ik had dus eigenlijk nog meer kunnen winnen."

"Ik ben blij met deze winst, maar ben ik gelukkig met de keuze van Trump? We zullen wel zien wat ervan komt. Sommige van zijn voorstellen vind ik goed, andere zal hij moeten bijstellen."

Bij Spreadex bevestigde men dat "de VS-verkiezing nu het grootste eenmalige evenement is waarop gegokt kan worden. Met steeds grotere inzetbedragen. En ja, er was een klant die bij ons 200.000 pond ingezet heeft." En dus goed gewonnen heeft…

Meest gelezen