Ook Sloveens geboortestadje van Melania Trump viert feest

Niet alleen in Amerika -en dan vooral op het platteland- is gejuicht over de overwinning van Donald Trump. Ook inwoners van de Sloveense gemeente waar de toekomstige First Lady Melania Trump opgroeide zijn opgetogen. "Sevnica komt op de wereldkaart", zegt de burgemeester.
AP

In Sevnica werd de Amerikaanse verkiezingsnacht afgelopen nacht op groot scherm vertoond. Inwoners kwamen op straat om te vieren dat er binnenkort een Sloveense het Witte Huis zal bewonen.

Burgemeester Srecko Ocvirk liet een Amerikaanse vlag ophangen aan het gemeentehuis, broederlijk naast de Sloveense. "Sevnica komt op de wereldkaart, het nieuws maakt ons zichtbaar in Centraal-Europa", maakt hij zich sterk.

AFP or licensors

De burgemeester hoopt dat er meer toeristen naar zullen komen naar Sevnica, dat zo'n 60 kilometer ten oosten van de hoofdstad Ljubjlana ligt. De regio moet het momenteel vooral hebben van fietsers en hengelaars. Of Sevnica echt een toeristische trekpleister zal worden, valt nog te bezien. De gemeente heeft weliswaar een charmant middeleeuws kasteel, maar Melania Trump groeide op onder fabrieksrook.

Meest gelezen