Poetin hoopt op betere Russisch-Amerikaanse relatie met Trump

De Russische president Vladimir heeft Donald Trump gefeliciteerd met zijn verkiezing in het Witte Huis. In een telegram drukte Poetin de hoop uit op een verbetering van de Russisch-Amerikaanse betrekkingen. Dat maakte het Kremlin woensdag bekend in een persbericht.

Poetin hoopt dat er wederzijds wordt gewerkt "om de betrekkingen tussen Rusland en de Verenigde Staten uit hun huidige kritieke situatie te halen". Ook zei hij ervan overtuigd te zijn dat "een constructieve dialoog tussen Moskou en Washington" op poten zal worden gezet. Dat is in het belang van beide landen en de internationale gemeenschap, aldus Poetin.

De relaties tussen de Verenigde Staten en Rusland zijn de laatste tijd erg gespannen. Trump had zich tijdens de campagne positief over Poetin uitgesproken. Hij zei ook dat hij met Poetin een goede relatie zou kunnen hebben.

Meest gelezen