Bisdom verontschuldigt zich na 77 jaar voor misbruik in Roeselare

Het bisdom van Brugge heeft excuses aangeboden voor een geval van misbruik aan het Klein Seminarie in Roeselare. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De feiten dateren van 1939 en het slachtoffer vertelde alles veel later, op zijn sterfbed, aan zijn broer.
Godong contact@godong-photo.com

Die broer heeft onlangs een brief geschreven naar het bisdom, nadat alle andere familieleden overleden waren. De man vertelt dat hij er hartelijk is ontvangen en dat hij ook excuses heeft gekregen. Kanunnik Koen Vanhoutte bevestigt dit aan VRT Nieuws en zegt dat het bisdom de feiten alleen maar kan betreuren. “Ik denk dat die voorvallen beter niet hadden gebeurd. Maar we denken toch dat we goed met die familie zijn omgegaan: attent, delicaat en eerlijk.”

Een schadevergoeding is er niet betaald, omdat het bisdom geen precedent wou scheppen. Het bisdom schonk wel een som geld aan de instelling waar de neef van het slachtoffer verblijft.

Meest gelezen