Clouseau: "We gaan van het publiek onze lichtshow maken"

Clouseau maakt zich ook dit jaar nog eens op voor enkele optredens in een vol Sportpaleis. Slechts drie deze keer, maar ook nu willen ze er iets spectaculairs van maken. "We gaan van het publiek een lichtshow maken", verklappen Koen en Kris Wauters in "Van Gils & Gasten".

De drie concerten in het Sportpaleis zijn de finale van de "Clouseau danst"-tournee. Traditiegetrouw vinden ze plaats in de eindejaarsperiode -2 concerten in december en 1 extra concert in januari. Het is al de 13e keer dat Koen en Kris Wauters het Sportpaleis doen vollopen.

"We zijn altijd op zoek naar nieuwigheidjes om het publiek te betrekken in de show", zegt Kris Wauters. Dat doet Clouseau nu met een hoogtechnologisch snufje. "We gaan van het publiek de lichtshow maken."

Wat moeten we ons daar precies bij voorstellen? De mensen krijgen een polsbandje dat oplicht in verschillende kleuren. Ze bandjes worden zo ingesteld dat de Clouseau-crew ze controleert en in gang zet. Nu eens groen, dan weer rood, dan weer flikkerend. De ene tribune kan geel kleuren, de andere oranje. "Als dat gebeurt met 17.000 mensen, gaat dat echt een gaaf effect geven", zegt een enthousiaste Koen Wauters.

Koen en Kris gaven nu al een kleine demonstratie in "Van Gils & Gasten":

Meest gelezen