Crowdfunding voor documentaire die "ziel van de Gentenaars" moet blootleggen

Filmmaker Michael Blanckaert, die eerder al heel wat Gentenaars op de been kreeg voor zijn epische film "Ghent in Motion", werkt aan een documentaire om het DNA van zijn stadsgenoten bloot te leggen. Via een crowdfundingsplatform hoopt "Michael Tiger" voor "We Are Ghentian" ook 70.000 euro op te halen.

"Het is onze bedoeling om het Gentse DNA helemaal te onderzoeken en de historische reden achter het karakter van de Gentenaar bloot te leggen", zegt Michael Blanckaert. "Mensen zeggen dat Gentenaars koppig zijn en avontuurlijk, dat ze hard werken, en nog harder feesten. Gentenaars zijn fier op hun stad, hun afkomst en erfenis. Dat zijn allemaal feiten. We willen de Gentse ziel voorgoed vastleggen."

In de documentaire zullen interviews afgewisseld worden met allerlei stunts, events en een liefdesverhaal. Zo worden Gentenaars onder meer opgeroepen om op zoveel mogelijke manieren het woord "We are Ghentian" te vormen.

Voor de documentaire is een crowdfundingsactie via de site indiegogo opgestart, waarbij Michael Blanckaert hoopt om 70.000 euro bij het publiek op te halen. Voorts lanceerde hij ook een virtuele Gentse bazaar met allerlei "Ghentian"-producten. De rest van het 200.000 euro-budget hoopt hij evenredig op te halen via een tax-shelter en sponsoring door bedrijven.

"We are Ghentian" zal vanaf maart gedraaid worden en moet in oktober volgend jaar klaar zijn. U kunt hier alvast de trailer bekijken.

Meest gelezen