De Niro gaat Trump dan toch niet in het gezicht slaan

Filmacteur en Oscarlegende Robert De Niro gaat Donald Trump dan toch geen klap in het gezicht verkopen. De Niro, een uitgesproken aanhanger van de Democraten, had zich tijdens de verkiezingscampagne verschillende keren erg negatief uitgelaten over de Republikein. In een videofilmpje had hij ermee gedreigd dat hij hem in het gezicht zou slaan. In een tv-show gisteren toonde hij zich echter al iets milder.

In een opgenomen videoboodschap voor de "VoteYourFuture"-campagne trok de 73-jarige De Niro fel van leer tegen Trump. Hij noemde hem "overduidelijk stom", "een blaag", "een varken" en "een schande voor zijn eigen land". "Ik zou hem een klap in het gezicht willen verkopen", sloot De Niro zijn litanie af.

Enkele dagen geleden spoorde de acteur de menigte tijdens de Hollywood Film Awards nog aan om voor Hillary Clinton te stemmen omdat Trump "een volkomen gek" was. "We hebben de kans om te voorkomen dat deze klucht overgaat in een tragedie", klonk het toen.

Andere toon

Nu de feiten zijn wat ze zijn, vindt De Niro echter dat de Amerikanen er het beste van moeten proberen te maken. Gisterenavond verscheen hij voor het eerst sinds de bekendmaking van de verkiezingsuitslag op televisie en wel in de liveshow van Jimmy Kimmel. Op de vraag hoe hij zich voelde, antwoordde hij "niet goed".

Of hij zijn belofte zou nakomen, vroeg Kimmel. "Ik kan hem nu niet slaan, hij is de president. En dat moet ik respecteren, hoewel we allemaal weten ... Weet je, ik moet gewoon afwachten wat hij gaat doen en of hij bepaalde dingen echt gaat uitvoeren." De protesten die her en der in het land gehouden worden tegen de verkiezing van Trump noemde hij dan ook "contraproductief".

De Niro, die in 1980 een Oscar won voor zijn vertolking van bokser Jake LaMotta in "Raging Bull", leek meer gewonnen te zijn voor de suggestie van Kimmel om Trump te weren uit zijn zaken. De Niro is behalve acteur en producent ook de eigenaar van een reeks restaurants.

Ook de Amerikaanse popzangerers Miley Cyrus heeft Donald Trump al de hand gereikt, zo blijkt uit dit filmpje.

Meest gelezen