Drie miljoen Vlamingen volgden VS-verslaggeving op de VRT

De Vlamingen hebben de voorbije dagen de veelvuldig op de VRT afgestemd voor het volgen van de Amerikaanse verkiezingen. Sinds dinsdagavond keek 50,2 procent van de Vlamingen naar de verkiezingsspecials, de Journaals of de extra Journaals op VRT. De journaals op Eén waren de hele dag marktleider. Ook deredactie.be deed het erg goed met 786.186 unieke bezoekers.

327.128 Vlamingen keken om 8.50 uur onze tijd naar de speciale ochtenduitzending, niet toevallig het moment waarop Donald Trump zijn overwinningsspeech gaf.

Op de speciale uitzending "Amerika kiest", die vanaf dinsdagavond 20 uur tot 10 uur woensdagmorgen liep op Canvas, stemden 965.050 Vlamingen, of 16 procent van de bevolking af.

Journaal marktleider

Heel de dag door waren de journaals op Eén marktleider met 541.369 (53,2 procent marktaandeel) kijkers om 13 uur en 1.355.048 kijkers (54,9 procent) om 19 uur.

Die laatste uitzending was met voorsprong het best bekeken programma gisteren en haalde gemiddeld ruim 200.000 kijkers meer dan de wedstrijd Nederland-België die eveneens gisterenavond plaatsvond. Ook voor duiding wist de Vlaming de weg naar VRT Nieuws te vinden, gemiddeld keken 252.951 kijkers naar "Amerika kiest" ’s avonds op Canvas.

Ruim 786.000 onlinebezoekers

Deredactie.be lokte 786.186 unieke bezoekers voor deredactie (site, mobiel, app), dat is meer dan een verdubbeling vergeleken met vorige week. Daarmee was deredactie.be de op twee na grootste Vlaamse onlinenieuwsbron. Overigens bezochten ook meer dan 11.000 mediagebruikers flandersnews.be, de Engelstalige nieuwssite van de VRT.

Ook Radio 1 leverde een absolute krachttoer door van dinsdagochtend tot woensdagavond snel nieuws te brengen. Voor de gelegenheid werd overigens enkel Amerikaanse muziek gedraaid.

Meest gelezen