Eén dag verkozen: Trump haalt voorstel over immigratiestop moslims offline

Eén dag na zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten heeft het campagneteam van Donald Trump al een opvallende aanpassing doorgevoerd op zijn website. De Amerikaanse nieuwszender ABC merkte op dat Trumps voorstel om de immigratie van moslims naar de VS te verbieden niet langer online staat.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

De immigratie-uitspraken van Trump dateren van december vorig jaar. Trump, toen nog een van de Republikeinse presidentskandidaten in de race, pleitte voor een totaalverbod voor moslims om naar de VS te verhuizen tot "de vertegenwoordigers van ons land kunnen uitvissen wat er aan de hand is". De oproep veroorzaakte wereldwijd veel verontwaardiging. Trump werd - niet voor het laatst - openlijk beschuldigd van racisme en xenofobie.

Dode link

Wie vandaag doorklikt naar die bewuste webpagina, belandt niet meer bij het controversiële voorstel, maar op zijn homepage, waarop Trump zijn aanhangers bedankt voor hun steun. Wanneer Trump zijn website heeft laten aanpassen, is onduidelijk. Volgens ABC stond zijn voorstel zeker tot 5 november, amper enkele dagen voor de stembusgang, online.

Volgens ABC heeft Trump zijn harde taal tegenover moslims wel stukje bij beetje bijgestuurd in de loop van de campagne. Over een volledig immigratieverbod heeft Trump het al enkele maanden niet meer gehad. Hij wil de immigratiestop voor moslims enkel toepassen "voor landen die banden hebben met terrorisme". Verder wil Trump "het probleem van de Syrische vluchtelingen in de VS oplossen" en "alle migranten die de VS binnen willen strenger screenen".

Meest gelezen