Goud, marmer en diamanten: binnenkijken in het penthouse van Trump

Hoewel hij verschillende woningen bezit, verblijft Donald Trump voornamelijk in zijn luxueuze penthouse in de Trump Tower in New York. Het optrekje neemt drie verdiepingen in beslag en is naar verluidt 100 miljoen dollar (92 miljoen euro) waard.

In januari volgend jaar legt Donald Trump de eed af als 45e president van de VS. Naast een nieuw takenpakket, krijgt hij met het Witte Huis (foto onder) een nieuwe woonst in bruikleen. Dat wordt mogelijk even wennen. Het is dan wel een van de meest iconische gebouwen van de VS, het is ook ruim tweehonderd jaar oud en relatief klein.

Dat is een heel verschil met het penthouse in de Trump Tower in New York, zijn huidige hoofdverblijfplaats. Verspreid over drie verdiepingen baadt hij daar sinds de bouw begin jaren 80 in absolute luxe met prachtige uitzichten over Manhattan en Central Park.

(Lees verder onder foto)

Versailles

Het interieur van het penthouse is ontworpen door wijlen Angelo Donghia. Hij haalde zijn inspiratie voornamelijk bij het paleis van de Franse koning Lodewijk XIV in Versailles (foto onder: de Spiegelzaal van Versailles).

Het resultaat is dan ook moeilijk bescheiden te noemen. Het hele appartement is bekleed met marmer, goud en spiegels. De voordeur is bezet met diamanten en overal hangen kristallen luchters.

Her en der staan exotische planten en tal van kunstvoorwerpen en vazen die herinneren aan het antieke Griekenland en Rome. Opvallend is een schilderij van de Griekse god Apollo boven de marmeren schoorsteen.

(Lees verder onder foto)

AP2003

Spooketages

Het penthouse is naar verluidt 100 miljoen dollar waard, zowat 92 miljoen euro. Opmerkelijk: hoewel het officieel op de 66e etage begint, is dat in werkelijkheid de 56e etage. Trump nummerde destijds alle etages van de Trump Tower tien etages hoger in om zowel het allure als de kostprijs van de appartementen op te drijven.

Aan rijke en beroemde buren heeft Trump dan ook geen gebrek. Sterren als Beyoncé Knowles en Jay Z hebben eveneens een appartement in de Trump Tower, net als acteur Bruce Willis en voetballer Cristiano Ronaldo. Van zanger Paul Anka, actrice Sophia Loren en regisseur Steven Spielberg is geweten dat ze er eveneens een appartement hebben of hadden. Voorts hadden ook wijlen Liberace en wijlen Michael Jackson er een pied à terre.

Op YouTube circuleren verschillende fotoreeksen van het interieur van het penthouse van Trump. Hieronder kunt u enkele bekijken:

Meest gelezen