K3 wil homoseksualiteit bespreekbaar maken bij kinderen

Op het nieuwe K3-album "Ushuaia" dat vandaag verschijnt staat een liedje dat komaf wil maken met enkele taboes. "Prinsesje en Superman" gaat onder meer over het aanvaarden van homoseksualiteit en het doorbreken van de bestaande rolpatronen. Holebiverenigingen reageren positief.

Tekstschrijver Alain Vande Putte schreef het nummer naar aanleiding van de aanslag in Orlando, vertelt hij in Het Nieuwsblad. Bij die aanslag op een homoclub vielen in juni van dit jaar 50 doden en 53 gewonden. "Daarnaast speelde ook de bezorgdheid over tendensen die weer opduiken, terwijl we toch 2016 zijn. Veel kinderen zullen de komende jaren hun geaardheid ontdekken, en er zijn ook steeds meer gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht."

De meidengroep zingt in het liedje onder meer over het aanvaarden van homoseksualiteit en over de niet altijd duidelijk afgelijnde grenzen tussen de geslachten, wanneer iemand zich niet helemaal thuisvoelt in zijn geslacht.

Holebi-belangenvereniging Çavaria reageert alvast blij verrast.

Het refrein van "Prinsesje en superman"

"Waarom mag een jongen nooit prinsesje,
 waarom mag een meisje nooit superman zijn?
 Elke vogel bouwt zijn eigen nestje,
 hier bij ons mag iedereeen
 zijn wie ze zijn !
 Waarom mag een jongen nooit prinsesje,
 waarom mag een meisje nooit superman zijn?
 Soms houden prinsesjes van prinsesjes,
 hier bij ons mag iedereen zijn wie ze zijn !"

 

Meest gelezen