Tom Van de Weghe-fanclub: "Onze Tom kwam amper nog in beeld"

De ogen van de hele wereld waren gisteren gericht op de VS. Ook het satirische programma "De ideale wereld" heeft de verkiezingsnacht gevolgd. Ze deden dat bij de fanclub van Amerikawatcher Tom Van de Weghe. Maar wat een mooie avond moest worden voor hen én hun idool, draaide door de winst van Trump helemaal anders uit.

De Tom Van de Weghe-fanclub was voor de gelegenheid uitgedost met badmutsen, om zo hard mogelijk op hun idool te lijken. De VRT-journalist bracht verslag uit vanop de locatie waar de Democraten verzamelen hadden geblazen. De avond begon aanvankelijk mooi voor kandidate Hillary Clinton, maar halverwege de nacht kwam de kentering.

Ook voor de Tom Van de Weghe-fanclub betekende dat een domper op de feestvreugde. "Onze Tom kwam amper nog in beeld, alsof hij niet meer bestond", vertelt de voorzitster van de fanclub verontwaardigd.

Trump nam steeds meer de bovenhand in de resultaten, waardoor VRT-collega Bert De Vroey, die had postgevat bij de Republikeinen een steeds grotere rol kreeg in de verkiezingsuitzending. Niet bepaald zoals de Tom Van de Weghefanclub zich de avond had voorgesteld. "Stilistisch gezien was dat een nul", briest de voorzitster.

De reportage uit "De ideale wereld"

Meest gelezen