Trump nodigt May uit naar de VS en bevestigt "bijzondere band"

De volgende Amerikaanse president Donald Trump heeft de Britse premier Theresa May voor een bezoek aan Washington uitgenodigd. Dat meldt het Britse persagentschap AP. May moet "zo snel mogelijk" naar Washington komen, klinkt het.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

De twee hebben ook "de bijzondere band" tussen hun twee landen bekrachtigd en erover gesproken de "handelsbetrekkingen" te verstevigen.

De verkiezing van Trump tot de 45ste president van de VS heeft in Groot-Brittannië de hoop gewekt, dat het land na de geplande brexit snel een handelsakkoord met de VS kan afsluiten. De afscheidnemende president Barack Obama had een dergelijk plan bij een bezoek in de lente nog afgewezen. De opmerking dat het land "achteraan in de rij" staat wat betreft de onderhandelingen over een vrijhandelsakkoord was niet in goede aarde gevallen bij de Britten.

Meest gelezen