Zuid-Afrikaans parlement verwerpt motie van wantrouwen tegen president Zuma

Het Zuid-Afrikaans parlement heeft zoals verwacht de motie van wantrouwen tegen president Jacob Zuma verworpen. De motie was ingediend door de grootste oppositiepartij, Democratic Alliance (DA), die hem beschuldigt van corruptie.

De motie van wantrouwen kreeg steun van 126 parlementsleden, 214 stemden tegen. Het ANC, loyaal tegenover Zuma, heeft een grote meerderheid in het parlement.

Vorige week woensdag werd een officieel rapport gepubliceerd waaruit bleek hoe nauw de band is tussen de Zuid-Afrikaanse president en de rijke Indiase zakenfamilie Gupta, waarop de oppositie een motie van wantrouwen indiende. Een speciale onderzoekscommissie moet de Gupta-affaire onderzoeken. Zuma zelf ontkent dat hij de familie bevoordeeld heeft. Het is niet de eerste keer dat de Zuid-Afrikaanse president in opspraak komt.

Meest gelezen