"Trump verkozen door Facebook? Dat is geschift"

Mark Zuckerberg van Facebook heeft gereageerd op de kritiek op zijn website na de verkiezing van Donald Trump als 45e president van de Verenigde Staten. Sommige critici wijzen Facebook aan als een van de oorzaken van het succes van Trump, omdat er op de sociaalnetwerksite misleidende nieuwsberichten werden verspreid.

"Het idee dat nepnieuws op Facebook de verkiezingen van de 45e president van de Verenigde Staten heeft beïnvloed is geschift. Kiezers nemen een besluit op basis van hun levenservaring", reageert Mark Zuckerberg op de kritiek op zijn website.

Volgens de topman van Facebook was het aandeel nepnieuws dat de voorbije maanden op de site werd verspreid bijzonder klein. Bovendien hebben aanhangers van beide presidentskandidaten misleidende berichten gepost.

"Twintig jaar geleden hadden burgers slechts een handvol grote tv-stations en kranten als nieuwsbron. Toen werd het nieuws door die media gefilterd." Zuckerberg vindt de huidige situatie veel gezonder.

Hij wjist er ook op dat mensen berichten krijgen van hun vrienden op Facebook, en dat er bij die vrienden altijd wel mensen zitten die tot een ander electoraal kamp behoren.

Meest gelezen