Boekenbeurs klokt af op ongeveer 150.000 bezoekers

De organisatoren van de 80e Boekenbeurs zijn tevreden over de opkomst. "De grote belangstelling van jong en oud bewijst dat we nog steeds relevant zijn", zegt André Vandorpe van Boek.be. Vorig jaar was de Boekenbeurs goed voor 153.000 bezoekers. De 80e editie zal enkele duizenden mensen minder over de vloer gekregen hebben.
Jasper Jacobs

De Boekenbeurs in Antwerpen sluit vanavond om 18 uur de deuren. Twee uur voor het einde van de 80e editie van het event becijfert organisator André Vandorpe dat er meer dan 150.000 bezoekers geteld worden.

"We halen zonder problemen 150.000 bezoekers. We hadden er een paar duizend meer vooropgesteld, maar we zijn bijzonder tevreden over de opkomst", aldus André Vandorpe.

Spiegeltent was een groot succes

"Deze 80e editie werd gesmaakt door het publiek. We hebben alles op alles gezet om een aantal nieuwe elementen in te voeren, zowel in de opbouw van de standruimtes als in het parcours. De spiegeltent die voor het eerst werd opgesteld was een groot succes."

De activiteiten die in de spiegeltent werden georganiseerd, bereikten een groot publiek. "De komende jaren willen we op die weg verdergaan."

Dat er iets minder bezoekers geteld worden dan vorig jaar is volgens Vandorpe logisch te verklaren. "Tijdens de vorige editie vond de Boekenbeurs plaats tijdens twee weekends. Deze editie lokte vooral veel bezoekers tijdens de herfstvakantie. De tweede week kwam er iets minder volk dan verwacht."

Boekenbeurs blijft relevant

André Vandorpe vindt dat de critici die de Boekenbeurs als voorbijgestreefd omschrijven ongelijk hebben.

"We lokken nog steeds jongeren en ouderen. De Boekenbeurs blijft een belangrijk event in het Nederlandse taalgebied. De combinatie van het zwaarder en het lichtere genre blijft bekoren en onze website werd bezocht door een half miljoen mensen. We gaan op die weg door", besluit Vandorpe.

Meest gelezen