Canadese zanger Leonard Cohen overleden

De Canadese zanger en muzikant Leonard Cohen is gestorven. Dat meldt zijn platenlabel Sony Music Canada op Facebook. Cohen was 82. Hij werd vooral bekend door hits als "Suzanne", "I'm your man", "Hallelujah" en "So long, Marianne".

"Het is met een grote droefheid dat we melden dat de legendarische dichter, songwriter en artiest Leonard Cohen is overleden. We zijn een van de meest gerespecteerde en creatieve visionairen uit de muziekwereld verloren", klinkt het op de Facebookpagina.

Cohen werd vooral bekend door hits als "Suzanne", "Hallelujah" en "So long, Marianne". Toen zijn muze Marianne deze zomer stervende was, schreef hij haar een afscheidsbrief waarin hij zei: ik denk dat ik je snel zal volgen.

Zijn muziekcarrière begon meer dan 50 jaar geleden. Hij was toen 33 en al bekend als dichter en romancier. Ook zijn muziekteksten waren poëtisch. Hij schreef over religie, politiek, oorlog, depressie en over de liefde. Cohen bracht recent nog een nieuw album uit, "You Want It Darker".

Er zal op een latere datum een herdenkingsdienst plaatsvinden in Los Angeles. De familie vraagt tijdens deze periode van rouw om privacy, aldus nog Sony Music Canada.

Meest gelezen