Derde avond van protesten na verkiezingsoverwinning Trump

Honderden mensen zijn, voor de derde dag op rij, in verschillende steden in de Verenigde Staten op straat gekomen om te protesteren tegen de verkiezing van Donald Trump tot president. Trump haalt dan weer uit naar de media en noemt de protesten "erg oneerlijk".
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Onder meer in Los Angeles, San Francisco, New York, Baltimore en Washington DC kwamen honderden mensen op straat. Ze roepen slogans als "We reject the president-elect" (we aanvaarden de verkozen president niet) en veroordelen de xenofobe, racistische en vrouwonvriendelijke uitspraken die Trump deed tijdens zijn campagne.

En ook overdag waren er al protesten. Zo werd Trump opgewacht door manifestanten toen hij werd ontvangen door president Barack Obama in het Witte Huis.

Trump, wiens Twitteraccount kort voor de verkiezingsdag nog werd overgenomen door zijn campagneteam, haalde voor het eerst sinds zijn verkiezing uit naar de media, die hij ervan beschuldigt achter de protesten te zitten. "Ik heb net een zeer open en succesvolle presidentsverkiezing gehad. Nu zijn professionele manifestanten, aangemoedigd door de media, aan het protesteren. Zeer oneerlijk!", tweette Trump.

Tijdens zijn campagne haalde Trump regelmatig uit naar de media, die hij ervan beschuldigde samen met de Democraten en Hillary Clinton een complot tegen hem op poten te hebben gezet.

Eerder tweette Trump ook al dat hij "een fantastische dag had in DC. Ik heb president Obama voor de eerste keer ontmoet. Echt een goede bijeenkomst, een geweldige sfeer. Melania had Mrs. O zeer graag!"

Meest gelezen