Eerbetoon aan Cohen voor zijn huis in Montréal

Van zodra het overlijden van zanger en dichter Leonard Cohen bekend werd, verzamelden tientallen fans spontaan voor zijn huis in Montréal om hem eer te betuigen. Er werden kaarsen aangestoken, en er werden enkele bloemen neergelegd, net als een hoed waarvan Cohen zo hield. Ter zijner nagedachtenis hangen de vlaggen in de Canadese stad halfstok.
AFP or licensors

Intussen komen er van overal reacties op het overlijden van de Canadese bard. "De muziek van niemand anders klonk of voelde zo aan als die van Leonard Cohen", schreef de Canadese eerste minister Justin Trudeau op Twitter. "Toch beroerde zijn werk generaties. Canada en de wereld zullen hem missen."

"Bedankt Leonard Cohen, bedankt voor alles", schreef zangeres Lilly Allen. Volgens acteur Kiefer Sutherland is een "briljant Canadees kunstenaar" gestorven. "Nog een magische stem is verstomd", aldus zangeres en actrice Bette Midler.

Acteur Russell Crowe bedankt Cohen voor "de stille nachten, de beschouwingen, de doorkijk, het sarcastische lachen en de waarheid." "Zo een wonderbaarlijke man, zo een wonderbaarlijke ziel", aldus de Amerikaanse zanger Moby op Instagram. "De duisternis is nu nog veel donkerder geworden."

Zanger Sean Lennon, de zoon van John Lennon en Yoko Ono, plaatste op Instagram een foto van Cohen en schreef daarbij: "Rust in vrede. 2016 is nu officieel één van de treurigste jaren."

Meest gelezen