Immigratiestop moslims opnieuw op website Trump

Het controversiële voorstel van Donald Trump om een immigratiestop in te lassen voor moslims, staat opnieuw online. Gisteren, amper één dag nadat hij verkozen werd tot president van de Verenigde Staten, verdween de verklaring van zijn website. Zijn campagneteam spreekt van een "technische fout".

In december vorig jaar pleitte Donald Trump voor een totaal inreisverbod voor moslims, een standpunt waar hij bijzonder veel kritiek op kreeg. Het statement was terug te vinden op zijn campagnewebsite. Wie gisteren naar de website surfte, belandde echter niet meer op de bewuste pagina, maar werd doorverwezen naar de homepage.

Het campagneteam van Trump stelt nu dat het ging om een technische storing: "De website stuurde tijdelijk alle specifieke persberichten naar de homepage." De fout werd in de loop van gisterenavond hersteld.

In een verklaring op CNBC prees de Saudische Prins Alwaleed bin Talal Trump nog omdat hij het voorstel offline haalde. De prins kon niet bereikt worden voor commentaar op het feit dat de website nu opnieuw online staat.

Meest gelezen