Opnieuw auto klem in Brusselse metro

Iets voor middernacht gisterenavond is een auto het premetrostation Lemonnier binnengereden. De bestuurster was de tramsporen aan het volgen en belandde zo per ongeluk in de premetro. Volgens MIVB-woordvoerster An Van Hamme moest het tramverkeer op de lijnen 3 en 4 maar enkele minuten onderbroken worden.

De bestuurster van de wagen volgde de tramrails en reed zo per ongeluk het station binnen. Ze was zich echter meteen bewust van haar vergissing. Enkele reizigers die op het perron aan het wachten waren, hebben de vrouw uit haar voertuig geholpen. Dankzij hun snelle interventie moest het tramverkeer maar kort onderbroken worden, klinkt het bij de MIVB.

In februari van dit jaar reed een autobestuurder ook al per vergissing het metrostation Hallepoort binnen. De Range Rover blokkeerde toen verschillende uren de sporen. Ook die bestuurder was de sporen blijven volgen. En op oudejaarsavond vorig jaar duwden enkele onverlaten een auto van de trappen in het metrostation Clemenceau. De MIVB kondigde daarop aan dat het in 2017 paaltjes zou installeren aan de ingangen van de metrostations om dergelijke vandalenstreken in de toekomst te vermijden.

Meest gelezen