Tom Boonen aan Ben Weyts: "Maak werk van verplichte kattensterilisatie"

Tom Boonen en zijn vrouw Lore Van de Weyer roepen minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) op om werk te maken van verplichte kattensterilisatie. Dat doen ze in een filmpje dat dierenorganisatie GAIA heeft verspreid.

Het koppel start hun boodschap met verjaardagwensen voor minister Weyts, die morgen 46 wordt. "Hopelijk bij deze een jaartje ouder en dus een jaartje wijzer", zegt Lore. "We willen je vragen om werk te maken van verplichte sterilisatie van huiskatten. Elk jaar worden in alle asielen duizenden katten gedumpt en ingeslapen omdat we de natuur zijn gang laten gaan."

"Tel daarbij de ontelbare hoeveelheid katten die op straat worden achtergelaten", voegt Tom Boonen er aan toe. "Ik denk dat het tijd is om eens na te denken over verplichte sterilisatie van straatkatten."

Momenteel is het al verplicht om katten te steriliseren als je het dier weggeeft of verkoopt. GAIA pleit echter al jaren voor de sterilisatie en castratie van alle huiskatten. Tom Boonen en Lore scharen zich nu achter die actie. Het koppel heeft zelf twee katten: Arno en Nieke, beiden gesteriliseerd.

Meest gelezen