Trump wil misschien toch delen van Obamacare behouden

De toekomstige Amerikaanse president Donald Trump wil misschien toch delen behouden van de ziekteverzekering van de huidige president Obama. Eerder had hij gezegd die helemaal te willen schrappen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Tijdens zijn campagne zei Trump herhaaldelijk dat hij Obamacare wilde afschaffen.

In een interview met de krant The Wall Street Journal, zijn eerste sinds de verkiezingen, zei Trump dat hij er voorstander van is om het verbod te behouden op het weigeren van een verzekering wegens een reeds bestaande aandoening, en ook een bepaling waardoor ouders oudere kinderen op hun verzekering kunnen laten staan.

Trump zei dat een belangrijke reden waarom hij zijn eerdere oproep om de Affordable Care Act - Obamacare - helemaal af te schaffen, opnieuw wil bekijken, het gesprek was dat hij gisteren gehad heeft met president Obama. Die had voorgesteld om een aantal stukken van de wet te behouden. "Ik heb hem gezegd dat ik zijn suggesties zal bekijken, en uit respect zal ik dat ook doen", zo zei hij. 

Trump zei ook nog dat hij nog niet echt veel nagedacht heeft over zijn verkiezingsbelofte om een speciale aanklager aan te stellen om een onderzoek in te stellen naar zijn Democratische tegenkandidaat Hillary Clinton. 

Meest gelezen