"Geen paniek, ik ben helemaal niet dood"

De sociaalnetwerksite Facebook heeft vrijdagavond verschillende gebruikers voor dood verklaard. Bij verschillende accounts verscheen het bericht "Remembering...", dat normaal enkel verschijnt wanneer familieleden of vrienden van overledenen een bewijs van overlijden aan Facebook doorspelen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Vrijdagavond hebben verschillende Facebookgebruikers verkeerdelijk de status van eerbetoon gekregen. De boodschap "Remembering..." verschijn normaal enkel bij accounts waarvan familie of vrienden officieel doorgeven dat de persoon die eraan verbonden is, overleden is.

Vermoedelijk zijn de foute vermeldingen veroorzaakt door een bug in het systeem van Facebook. Ook de topman van Facebook, Mark Zuckerberg, werd voor dood verklaard op zijn sociaalnetwerksite.

Heel wat surfers maakten zich vrolijk over het fenomeen op Twitter en Facebook. Intussen is het probleem verholpen. Facebook heeft niet gereageerd op de problemen.

Meest gelezen