"Je kan echt wel voor alles te sexy zijn"

Een makkelijk in het oor liggend deuntje, een banale doch vrij snel mee te zingen tekst, veel "sexy" en een video waarin de bolle spieren overdadig gerold werden. 25 jaar geleden was er geen ontsnappen aan "I’m too sexy" van de Britse popgroep Right Said Fred, opgebouwd rond de broers Fred en Richard Fairbrass. "Neem je zelf vooral niet te serieus, was onze boodschap met dat lied", aldus de broers.

"Het idee achter het nummer was gewoon dat je voor alles te sexy kan zijn, voor je huis, voor je zeilboot. Het maakt niet uit. Het klonk gek, maar het werkte. Vooral, denk ik, omdat het nummer niet dreigend is. Kinderen vinden het leuk. Moeders en vaders vinden het leuk. Je moet jezelf niet al te serieus nemen, is de boodschap eigenlijk." (Muziekwebsite Wow 24/7, juni 2016)

"Ons eerste promotieoptreden voor de single was in Brussel. Toen we op het vliegtuig zaten, droomde ik dat we ook wel eens een buitenlandse hit zouden kunnen hebben. Daar had ik voordien nooit bij stilgestaan. Ik zou het ook niet geloofd hebben, mocht het nooit gebeurd zijn." (Gay Times, juni 2016)

"Men beschouwde ons snel als een "een nieuwigheidje". Niet in de betekenis van iets origineels of iets ongebruikelijks, nee, het was eerder in de betekenis van iets stoms wat weer snel zou verdwijnen." (Contact Music, mei 2016)

"We beseften pas echt dat we populair waren, toen onze medewerkers ons opdroegen ons daarnaar te gedragen. Ik wist niet eens hoe dat moest, want bekend zijn was nooit een optie voor mij. Men zei ons dat we niet langer met de winkelmedewerkers moesten praten en geen taxi’s meer mochten nemen. We moesten ons laten vervoeren met limousines. Toen we dan toch eens met de metro reisden, waren onze medewerkers behoorlijk boos omdat we dat aangedurfd hadden zonder veiligheidsmensen." (Gay Times)

"Succes toen was erg stresserend. Zo waren we ooit aan het winkelen in Chicago, toen sommige fans ons opmerkten. We hebben moeten rennen voor ons leven, terwijl we achterna gezeten werden. Het leek wel een scène uit Benny Hill." (Wow 24/7)

"Voor de video zijn we eerst wat gaan trainen in een fitnesszaal. Dat we met bloot bovenlijf optraden, lag voor de hand. We hadden geen stylisten, dus hadden we ook geen fatsoenlijke kleren. Wel T-shirts, die we dan, na een idee van onze manager, kapot trokken. Heel die opname van de video was ronduit chaotisch." (Gay Times)

"Dit nummer is zo’n lied dat je ietwat kan vergelijken met een dochter van wie je zielsveel houdt, die het thuis aftrapt en uiteindelijk aan drugs verslaafd geraakt en er foute vriendjes op nahoudt. En toch, je zal altijd van haar blijven houden. Dat gevoel heb ik ook bij dit lied. Ik vind het nog steeds een geweldig nummer, maar het is naar de verkeerde kant afgegleden en er zijn dingen mee gebeurd waarmee ik niet kan akkoord gaan. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal." (Wow 24/7)

"Ooit hebben we het voorstel gekregen vanuit Australië om het nummer te gebruiken voor het aanprijzen van veilige S/M-seks, met aangepaste tekst en beelden met veel rubber, latex en met je een slaafje voelen. We hebben geweigerd, omdat er aan de tekst niet mag geraakt worden, behalve als het idee erachter helemaal goed zit." (Wow 24/7)

"Het grootste misverstand over ons? Dat we 2 fitness-queens zijn, die niet kunnen zingen, dat we geen instrument kunnen bespelen of dat we geen muziek kunnen schrijven, maar dat we simpelweg geluk hebben gehad. Velen voelen zich goed als ze dat over ons kunnen denken. Maar we hadden voor onze hit al samengewerkt met Joy Division, David Bowie en Bob Dylan." (Contact Music)

"Zij die ons enkel kennen van "I’m too sexy", laat hen dat maar denken. We hebben geen zin om hen uit te leggen wat er eigenlijk allemaal gebeurd is." Na "I’m too sexy" draaide de groep nog verschillende jaren in het hitparadecircuit mee met hits als "Don’t talk just kiss", "Deeply dippy", "Daydream" en "Bumped". Ze zijn dan ook nooit met muziek gestopt. Voor begin 2017 is immers een nieuw album aangekondigd.

Maar 25 jaar geleden stond "I’m too sexy" op zijn hoogste positie in de Ultratop en hield het op die derde plaats 4 weken lang uit:

Meest gelezen