"Lafaard! Eagles of Death Metal probeerde Bataclan niet binnen te raken"

Het rommelt duidelijk tussen de band Eagles of Death Metal en de directie van de concertzaal Bataclan in Parijs. Twee leden van Eagles of Death Metal, de band die vorig jaar op het podium stond toen de terroristen hun aanval uitvoerden in de concertzaal, zijn door de directie weggestuurd toen ze het concert van Sting wilden bijwonen. Dat zegt directeur Jules Frutos. Maar de manager van de band noemt hem een "lafaard" en benadrukt dat de feiten niet kloppen.
Jonas Roosens
Eagles of Death Metal

Jesse Hughes, de zanger van de band, had vorig jaar aan de Amerikaanse media verklaard dat het erop leek dat de aanslag van binnen in de zaal werd gecoördineerd en had zich vragen gesteld over de veiligheidsvoorschriften. Hughes, een ander bandlid en hun manager wilden gisteren het concert bijwonen van Sting, een eerbetoon aan de 90 slachtoffers van de aanslag van 13 november 2015. Het was de eerste keer dat Bataclan zijn deuren weer opende sinds de aanslag.

"Ze zijn gekomen en ik heb ze weggestuurd. Sommigen dingen vergeeft men mensen niet", aldus directeur Frutos. Eerder deze week verklaarde Frutos ook al dat "Jesse Hughes het aandurfde om elke twee maanden volledig foute verklaringen de wereld in te sturen. Het is te gek voor woorden, om de security ervan te beschuldigen onder een hoedje te spelen met de terroristen. Enough. Zéro. Point." De band had na de aanslag gevraagd om als eerste weer op te treden als de Bataclan weer openging, maar dat weigerde de directie eveneens.

"Hughes stond enkel aan de ingang"

Volgens Billboard Magazine ontkent de manager van Eagles of Death Metal alle feiten. Marc Pollack noemt Jules Frutos een lafaard en zegt dat Hughes bij het voorbijrijden van de zaal was gestopt om samen met de andere toeschouwers te rouwen aan de ingang van Bataclan.

"Jesse heeft zelfs niet geprobeerd om de zaal binnen te raken voor het concert van Sting", aldus Pollack. "Die laffe Jules Frutos vindt het blijkbaar nodig om de heropening van zijn eigen zaal te bezoedelen met valse geruchten in de pers."

Meest gelezen