"Marcel Neels is dood, maar Marc Sleen blijft leven"

De familie en vrienden van Marc Sleen hebben in de Sint-Clemenskerk in Hoeilaart afscheid genomen van de geestelijke vader van Nero. Honderden mensen woonden de plechtigheid bij. Aan de kerk stond een groot scherm opgesteld voor de mensen die de plechtigheid niet in de kerk konden volgen.

De weduwe van Marc Sleen en verschillende vrienden hebben tijdens de afscheidsplechtigheid van de geestelijke vader van Nero het woord genomen in de Sint-Clemenskerk in Hoeilaart.

Onder anderen Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel, VTM-journalist Patrick Van Gompel en Hec Leemans haalden herinneringen op over Marc Sleen.

"Ik heb het bijzonder moeilijk. Het was niet alleen een geweldig striptekenaar, maar ook een dikke vriend. Hij is de belangrijkste naoorlogse Vlaamse striptekenaar. Hij heeft altijd zijn eigen zin gedaan en hij heeft heel veel navolging gekregen. Dat wil zeggen dat hij karakters heeft bedacht die heel belangrijk zijn en dat altijd zullen blijven", aldus Patrick Van Gompel bij aanvang van de plechtigheid.

"Nero blijft altijd bestaan"

Als laatste spreker kwam Catharine Kochuyt aan het woord. De weduwe van Marc Sleen noemde haar levenspartner haar "soulmate".

"Zelfs in mijn onwezenlijk diep verdriet, prijs ik mij een gelukkige vrouw voor de voorbije 45 jaar. Je hebt mijn blik op de wereld, de mensen en de dieren vorm gegeven."

"Je zei tegen de dokter: Marcel Neels is bijna dood, maar Marc Sleen blijft leven. Een waakengel zal ervoor zorgen dat Nero voor altijd blijft bestaan", zei Kochuyt.

"Marc Sleen is op eeuwige safari"

Aan het einde van de ceremonie was er een optreden van Urbanus en Dirk Stallaert, die hun nummer over Marc Sleen brachten.

Daarna nam Jan Hautekiet het woord. "We nemen afscheid van Marc Sleen met de lievelingsmuziek van Marc Sleen: "Out of Afrika". Marc Sleen is nu op eeuwige safari", zei Hautekiet.

Er wordt nu een wafelenbak gehouden in Hoeilaart, om op een passende manier afscheid te nemen van Marc Sleen. Maandag wordt de kist met het lichaam van Marc Sleen begraven in Gent op de begraafplaats Campo Santo.

Meest gelezen