Opnieuw protesten tegen Trump

De gemoederen in de Verenigde Staten zijn nog niet bedaard. In verschillende steden in het land zijn opnieuw enkele duizenden mensen op straat gekomen tegen de dinsdag verkozen nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Ze beschuldigen hem ervan minderheden uit te sluiten en roepen op tot respect voor de rechten en vrijheden.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
archieffoto

In New York kwamen zowat 1.200 mensen samen in het park aan Washington Square, en stapten naar de Trump Tower. Sommige aanwezigen zwaaiden met Mexicaanse vlaggen, anderen hadden posters van de Democratische verliezer van de presidentsverkiezing Hillary Clinton bij zich. Ze riepen slogans als "dit is niet onze president".

De manifestaties van vrijdag verliepen veelal rustig, nadat woensdag en donderdag op sommige plaatsen geweld was uitgebroken. Donderdag werden in Portland, Oregon, 26 mensen opgepakt.

Trump verklaarde tijdens een interview met Wall Street Journal nog dat hij "een land wil waar de mensen elkaar graag zien". Hij denkt echter niet dat hij met zijn campagneretoriek, waarin hij Mexicanen bijvoorbeeld verkrachters en dieven heeft genoemd, ter ver is gegaan. "Neen, ik ben gewonnen", antwoordde hij op die vraag.
 

Meest gelezen