Pakistan neemt eerste fietspad in het land in gebruik

In de Pakistaanse hoofdstad Islamabad is het eerste fietspad van het land ingereden. Dat maakt deel uit van een plan om in de ganse stad infrastructuur voor fietsers ter beschikking te stellen en zo het verkeer milieuvriendelijker te maken. Dat heeft burgemeester sjeik Anser Aziz gezegd bij het plechtige doorknippen van het lint.
Voor de opening waren tientallen fietsers opgedaagd (Foto: Twitter @INTERSAFE_PK)

Zo'n 100 gasten waren bij de opening aanwezig en probeerden het fietspad uit. Aan heel wat metrostations komen er fietsrekken en bedoeling is dat elke straat van Islamabad op termijn een fietspad krijgt, aldus de burgemeester.

Voorlopig bestaat het fietspad wel enkel uit een witte doorlopende lijn verf. Het is de bedoeling bij de aanleg van nieuwe straten ook echte aparte fietspaden aan te leggen.

Bij de bouw van Islamabad hadden alle wegen die aangelegd werden, een fietspad. Die werden echter niet onderhouden en ze werden spoedig ingenomen door de auto's.

"Dit is een welgekomen en langverwachte ontwikkeling", zo zei de voorzitter van de Fietsersbond van Islamabad. Hij zei dat zijn vereniging er drie jaar lang bij de autoriteiten heeft moeten op aandringen om fietspaden aan te leggen.

De burgemeester van Islamabad knipte plechtig het lint door (foto: Radio Pakistan).

Voor veel Pakistani is de fiets een belangrijk vervoermiddel (foto: Twitter@TayyabYounis).

Meest gelezen