Veiling collectie David Bowie overtreft alle verwachtingen

De verkoop van de kunstverzameling van Bowie bij veilinghuis Sotheby's in Londen heeft 40 miljoen euro opgebracht. Dat is 15 miljoen euro meer dan verwacht. Het topstuk van de veiling was "Air power" van Jean-Michel Basquiat. Het schilderij veranderde voor 4 miljoen euro van eigenaar.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu
Air power van Jean-Michel Basquiat

De voorbije twee dagen zijn bij veilinghuis Sotheby's in Londen ongeveer 350 kunstwerken uit de collectie van de in januari overleden zanger David Bowie geveild.

Sotheby's had geschat dat de veiling goed zou zijn voor een omzet van 25 miljoen euro. Met een opbrengst van 40 miljoen euro is de schatting ver overtroffen.

Het topstuk van de veiling was het grote schilderij "Air power" van de Amerikaanse kunstenaar Jean-Michel Basquiat. Dat werk ging voor 8 miljoen euro onder de hamer, meer dan het dubbele van de verwachte verkoopprijs.

De 350 kunstwerken die onder de hamer zijn gegaan werden de voorbije maanden geëxposeerd in Los Angeles, New York, Hongkong en Londen. Ongeveer 55.000 mensen hebben de expo "Bowie/Collector" bezocht.

David Bowie is op 10 januari op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Over de kunstverzameling van Bowie was nauwelijks iets bekend. Bowie zei eind de jaren 90 dat kunst "een onontbeerlijke bron van voedsel" is.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen