"Betaald worden om in de ogen van Jamie Dornan te kijken"

In de VS zijn de ere-Oscars uitgereikt. Onder de gelukkigen zijn actiefilmheld Jackie Chan, regisseurs Frederick Wiseman en Lynn Stalmaster. Opvallend is dat ook de Britse Anne V. Coates het bekende beeldje kreeg. De filmmonteur won 53 jaar geleden een Oscar voor "Lawrence of Arabia". Coates (90) werd op het podium omhelsd door Richard Gere die haar een filmgigant noemde.
Invision

Coates is in Hollywood een klinkende naam. Ze draait al meer dan vijftig jaar mee in de filmindustrie. Ze werkte onder meer mee aan de klassieker "Lawrence of Arabia" en "The pickwick papers" maar evengoed aan "Fifty shades of grey", de populaire erotische prent van vorig jaar.

Acteur Richard Gere mocht de Oscar geven aan Coates. "Kan je je een job inbeelden waarbij je in de ogen mag kijken van George Clooney, Peter O'Toole, Richard Burton, Peter Finch, Sean Connery, Albert Finney, Clint Eastwood, Richard Gere, Daniel Craig, Arnold Schwarzenegger en Jamie Dornan", reageerde ze met een kwinkslag.

Nicole Kidman: "Een pionier voor vrouwen"

Nicole Kidman liet het ook niet na haar collega te bewieroken. "Ze is niet alleen een grote vrouwelijke monteur, ze is een ongelofelijke monteur. Ze is niet alleen een pionier voor vrouwen, maar voor iedereen van ons."

Een andere ere-Oscar was weggelegd voor Jackie Chan die zijn debuut maakte toen hij 8 jaar was. Hij speelde al in meer dan 30 films mee. Chan is bij ons bekend van "The karate kid" en de "Rush hour"-trilogie. "Het is een droom. Vrienden en fans van over de hele wereld, dankzij jullie heb ik een reden om uit ramen te springen en mijn botten te breken", dolde de acteur.

Invision

Meest gelezen