Jill Peeters genomineerd voor duidelijke taal over klimaat

Jill Peeters, Theater van A tot Z en Leen Haesaert, dat zijn de drie genomineerden voor de Wablieft-prijs dit jaar. De prijs wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die duidelijke taal spreekt of verspreidt.

Jill Peeters is wellicht de bekendste van de drie genomineerden. De jury koos haar voor haar duidelijke taal over het klimaat. "Ze legt de problemen duidelijk uit", luidt het. Peeters is alvast in de wolken. "Ik ben al lang fan, en ben dan ook oprecht blij met deze nominatie", tweet ze.

Theater van A tot Z verenigt twee theatergroepen, Fast forward en het Educatief Theater Antwerpen. "Het Theater betrekt iedereen bij kunst en cultuur, vooral wie er weinig mee in contact komt, bijvoorbeeld anderstaligen", schrijft de jury.

Leen Haesaert van de Thomas More-hogeschool verdient de nominatie voor haar heldere communicatie voor wie werkt in de zorgsector. Ze schreef de bundel "Heerlijk helder in de zorg".

De winnaar van de Wablieft-prijs wordt op 6 december bekendgemaakt. Vorig jaar ging de prijs naar Jan Hautekiet en Ann De Craemer voor hun campagne "Heerlijk helder".

Meest gelezen