Remembrance Sunday in Londen in 10 prachtige foto's

Terwijl bij ons de herdenkingen voor het einde van de Eerste Wereldoorlog op 11 november hebben plaatsgevonden, is het vandaag in het Verenigd Koninkrijk en andere landen van het Gemenebest "Remembrance Sunday". De plechtige herdenkingen voor oorlogsslachtoffers vallen telkens op de tweede zondag van november. De Britse koninklijke familie, talrijke hoge functionarissen, militairen en veteranen houden dan om 11 uur een ingetogen twee minuten stilte. We brengen voor u Remembrance Sunday in 10 foto's.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

De nationale herdenking vindt plaats in Londen, bij het monument voor de onbekende soldaat op Whitehall in Londen. Er worden kransen gelegd door de koninklijke familie, de regering en de stafchefs van de Britse land-, zee- en luchtmacht.

Kroonprins Charles, zijn broer Andrew en zijn zonen, William en Harry, leggen kransen neer bij het gedenkteken voor de duizenden gesneuvelden. De prinsen Andrew, William en Harry hebben ook zelf gediend in het leger.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

De Queen kan uiteraard ook niet ontbreken. Zij legde als eerste een krans neer.  De koningin werd geflankeerd door de huidige premier Theresa May en voormalige premiers David Cameron, John Major en Tony Blair. U herkent ook Jeremy Corbyn.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

De hertogin van Cambridge, Kate Middleton, de hertogin van Cornwall, Camilla Parker Bowles, en de gravin van Wessex, Sophie Rhys-Jones staan op een rijtje. Middleton draagt een outfit van Diane von Furstenberg en Rhys-Jones, de vrouw van prins Edward, pinkte tijdens de plechtigheid een traantje weg.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

In Londen namen ruim 8.000 mensen deel aan de herdenking. Alle gelederen van het Britse leger waren aanwezig. De officiële gasten droegen allen zwart en hadden papieren poppies (klaprozen, het symbool van W.O. I) opgespeld. De poppies worden verkocht in winkelketens en stations voor een gift naar keuze. Het geld gaat naar een fonds voor veteranen en nabestaanden.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen