"Een aap op hoge hakken": functionarissen onder vuur na Facebookpost over Michelle Obama

In West Virginia zijn een burgemeester en de directeur van een non-profitorganisatie in opspraak gekomen na een Facebookpost over Michelle Obama. Die beschreef de First Lady als "een aap op hoge hakken".

"Het zal zo verfrissend zijn opnieuw een klassevolle, mooie en waardige First Lady in het Witte Huis te hebben. Ik ben het zo beu een aap op hoge hakken te zien." Dat schreef Pamela Taylor op haar Facebookpagina na de ontmoeting van toekomstig First Lady Melania Trump met huidig First Lady Michelle Obama. Taylor is de directeur van de Clay County Development Corporation, een non-profitorganisatie in West Virginia die overheidssubsidies krijgt.

Burgemeester Beverly Whaling van het plaatsje Clay vond de post een reactie waardig. "Just made my day Pam" ("Je maakt mijn dag goed Pam"), schreef ze.

Zowel de eigenlijke post als de reactie van de burgemeester heeft een storm aan verontwaardiging veroorzaakt. Al bijna 23.000 mensen hebben een onlinepetitie getekend die om het ontslag van de beide vrouwen vraagt.

"Commentaar was niet racistisch bedoeld"

De Facebookpost is inmiddels verwijderd en Taylor en Whaling bieden hun verontschuldigingen aan. "Mijn commentaar was niet racistisch bedoeld", verklaart Whaling aan The Washington Post. "Ik verwees enkel naar de verandering in het Witte Huis. Ik heb oprecht spijt voor eventuele slechte gevoelens die ik heb veroorzaakt.

Taylor zegt dat zij en haar kinderen doodsbedreigingen hebben ontvangen. Ze meent dat de hele situatie is uitgemond in "een haatmisdrijf" tegen haar. Daarom spant ze een rechtszaak aan tegen iedereen die haar door het slijk sleurt.

Meest gelezen