Afstammeling van Thomas More bezoekt expo "Utopia"

François de Pierpont, een rechtstreekse afstammeling van Thomas More, heeft maandag in Leuven een bezoek gebracht aan de twee grote More-tentoonstellingen in Museum M en de Universiteitsbibliotheek. De tentoonstellingen werden opgezet naar aanleiding van het feit dat het boek "Utopia" van de Engelse humanist precies 500 jaar geleden in Leuven van de persen rolde.

De stamboom van François de Pierpont gaat rechtstreeks terug naar Thomas More. Hij is een kleinzoon van baron André Terlinden, wiens vrouw op haar beurt een kleindochter was van de Engelse Madeleine Jerningham en de Franse baron Alfred Hainguerlot.

Jerninhgham was een afstammeling van Thomas More. De rechtstreekse bloedband met Thomas More heeft hem naar eigen zeggen altijd gefascineerd.

De Pierpont kreeg op beide tentoonstellingen een rondleiding van de curator. "Op zoek naar Utopia" in museum M focust door middel van 80 topstukken uit de hele wereld op het boek, fantasmes van kunstenaars over Parijs, de ontdekkingen van nieuwe werelden en de beginnende wetenschap in die tijd.

De expo "Utopia & More" in de Universiteitsbib focust meer op de figuur van More zelf, met tal van originele brieven en zelfs een van zijn nekwervels. Beide tentoonstellingen lopen nog tot 17 januari 2017.

Meest gelezen